Вшанування пам’яті померлих суддів Конституційного Суду України

Версія для друку

Вшанування пам’яті померлих суддів Конституційного Суду України

 

6 листопада 2019 року Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький, судді Конституційного Суду України Олександр Литвинов, Віктор Колісник, Олександр Касмінін, Володимир Мойсик, судді КСУ попередніх каденцій Сергій Вдовіченко, Іван Домбровський, Володимир Кампо, Микола Савенко, керівник Секретаріату Суду Ярослав Василькевич, працівники Секретаріату КСУ вшанували пам’ять суддів Конституційного Суду України, які пішли з життя, покладанням квітів до місць їх поховання на Байковому кладовищі в Києві разом із близькими та рідними померлих суддів.

Так сталося, що листопад став трагічним періодом для Конституційного Суду України, адже саме цього місяця, хоч і в різні роки,  закінчили свій земний шлях судді Олександр Мироненко, Павло Євграфов, Олег Сергейчук.

За доброю традицією присутні вшанували також пам’ять й інших суддів Конституційного Суду України, яких, на жаль, сьогодні немає серед живих: Леоніда Юзькова, Петра Мартиненка, Станіслава Яценка.

Життя кожного з них, сповнене повагою і любов’ю до людей, а також до справи, якій вони присвятили свої знання і талант, є взірцем для наслідування молодим поколінням, зразком людської гідності, добропорядності, чесності, наполегливості та принциповості.

Вони пішли у небесну далечінь, залишивши по собі неоціненний доробок для вітчизняної юридичної науки як продовжувачі закладеної традиції служіння народу України на ниві забезпечення верховенства Конституції України в усіх сферах суспільного та державного життя.

Світла пам’ять про них назавжди залишиться в серцях тих, хто знав, працював з ними, поважав та любив.

Теплими спогадами про Павла Євграфова, якому в цьому році мало б виповнитися 75 років, також поділилася кандидат юридичних наук, представник Президента України у Конституційному Суді України (2007–2010 рр.), член Європейської комісії за демократію через право (2009–2013 рр.) Марина Ставнійчук.

 

Інформує відділ комунікацій Конституційного Суду України та правового моніторингу

 

Сайт розроблено за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні
© 2024 Конституційний Суд України