5 листопада 2019 р. Порядок денний засідань КСУ (затверджений). Результати розгляду справ

Версія для друку

5 листопада

 

На спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду України відбулася урочиста церемонія складення новопризначеними суддями Конституційного Суду України  Філюком П.Т. та Юровською Г.В. присяги.

Судді Філюк П.Т. та Юровська Г.В. склали присягу судді Конституційного Суду України.

***

Конституційний Суд України на спеціальному пленарному засіданні розглядав питання про внесення змін до персонального складу сенатів Конституційного Суду України, затвердженого Постановою Конституційного Суду України «Про утворення сенатів Конституційного Суду України» від 29 березня 2018 року № 2-пс/2018 (зі змінами).

Ухвалено Постанову Конституційного Суду України про внесення змін  до персонального складу сенатів Конституційного Суду України.

***

Конституційний Суд України на спеціальному пленарному засіданні розглядав питання про внесення змін до персонального складу колегій суддів Конституційного Суду України, затвердженого Постановою Конституційного Суду України «Про утворення колегій Конституційного Суду України та затвердження їх персонального складу» від 29 березня 2018 року № 3-пс/2018 (зі змінами).

Ухвалено Постанову Конституційного Суду України про внесення змін до персонального складу колегій суддів Конституційного Суду України.

***

Велика палата Конституційного Суду України на пленарному засіданні  розглядала питання про об’єднання конституційних проваджень у справі за конституційними скаргами Мельничук Надії Миколаївни, Григор'євої Лілії Іванівни щодо відповідності Конституції України (конституційності) положення підпункту 1 пункту 28 розділу ІІ Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» та за конституційною скаргою Кліменко Марини Робертівни щодо відповідності Конституції України (конституційності) положення підпункту 1 пункту 28 розділу ІІ Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» в одне конституційне провадження.

Постановлено Ухвалу Великої палати Конституційного Суду України про об’єднання конституційних проваджень у справі за конституційними скаргами Мельничук Надії Миколаївни, Григор'євої Лілії Іванівни щодо відповідності Конституції України (конституційності) положення підпункту 1 пункту 28 розділу ІІ Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» та за конституційною скаргою Кліменко Марини Робертівни щодо відповідності Конституції України (конституційності) положення підпункту 1 пункту 28 розділу ІІ Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» в одне конституційне провадження.

***

Велика палата Конституційного Суду України на засіданні продовжила розгляд питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням 51 народного депутата України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень підпунктів 16, 17 пункту 7, підпункту «а» підпункту 4 пункту 11 § 1 розділу 4 Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» від 3 жовтня 2017 року № 2147-VIII.

Постановлено Ухвалу Великої палати Конституційного Суду України про відмову у відкритті конституційного провадження у справі.

 

 

Інформує відділ комунікацій Конституційного Суду України та правового моніторингу

Сайт розроблено за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні
© 2024 Конституційний Суд України