ДГЕ повідомила Президента України про необхідність повторного оголошення конкурсу на одну вакантну посаду судді КСУ

Версія для друку

1 серпня 2024 року ДГЕ надіслала лист на адресу Офісу Президента з інформацією про ситуацію з конкурсним відбором кандидатів на посаду судді КСУ за президентською квотою.

Зокрема Дорадча група експертів офіційно повідомила, що за підсумками етапу оцінювання відповідності кандидатів критерію високих моральних якостей, оцінку “відповідає” отримав лише один кандидат на посаду судді Конституційного Суду України.

Водночас ДГЕ зазначила, що така ситуація призводить до припинення конкурсу на одну вакантну посаду судді КСУ від Президента України у зв'язку з недостатньою кількістю кандидатів для продовження конкурсного відбору на цю вакантну посаду.

Закон України “Про Конституційний Суду України” встановлює, що “якщо за результатами оцінювання кількість кандидатів, які відповідають критерію високих моральних якостей, становить менше ніж дві особи на одну вакантну посаду судді Конституційного Суду, конкурсна комісія, Комітет, Рада суддів України невідкладно, але не пізніше двадцяти днів, оголошують новий конкурсний відбір на таку вакантну посаду”.

Разом з тим Дорадча група експертів вкотре наголошує на тому, що від оперативності та конструктивності рішень субʼєктів призначення прямо залежить забезпечення ефективності Конституційний Суд України.

Сайт розроблено за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні
© 2024 Конституційний Суд України