Свято вишиванки відзначили у Конституційному Суді України

Версія для друку

 

Свято вишиванки відзначили у Конституційному Суді України

16 травня в державі відзначають День вишиванки – національне свято, покликане об’єднати усю багатонаціональну Україну, усіх її громадян, повернути кожному з нас відчуття тісного зв’язку зі своєю історією і своїм корінням.

 

Це свято краси, радості й надії, яке українці традиційно відзначають щороку, як в Україні, так і за її межами, кожного третього четверга травня. В цей урочистий день весь народ України – від дорослих до малечі – вбирається в свої найкращі вишиванки, які споконвіку вважаються оберегом та національним скарбом Українського народу, зберігають споконвічні мрії українців про волю, щастя та мир.

До цього яскравого свята краси й самобутності долучилися судді Конституційного Суду України та працівники Секретаріату Суду. Під час урочистих зборів колективу Суду Голова Конституційного Суду України Наталя Шаптала привітала присутніх зі святом вишиванки та зазначила, що це свято символізує дух Українського народу, свідчить про те, що ми з вами маємо свою гордість, єдність і честь. «І за ці начебто пафосні слова українці готові віддати своє життя», – наголосила Голова Суду.

Наталя Шаптала відзначила цінність та важливість кожного працівника Секретаріату Суду, подякувала за сумлінну й самовіддану працю та висловила надію, що й надалі Суд буде працювати ефективно, злагоджено та плідно. Голова Конституційного Суду України побажала всім натхнення, наснаги до праці, душевного комфорту та радісного свята.

На честь Дня вишиванки судді та працівники Секретаріату Суду зробили пам’ятні фото.

 

 

Інформує відділ комунікацій Конституційного Суду України та правового моніторингу

Сайт розроблено за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні
© 2024 Конституційний Суд України