Голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук взяв участь у засіданні Комітету з питань бюджету Верховної Ради України

Версія для друку

 

Голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук взяв участь у засіданні Комітету з питань бюджету Верховної Ради України

 

19 грудня 2018 року Голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук взяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, на якому було розглянуто проект Закону України про внесення змін до додатка № 3 до Закону України «Про Державний  бюджет України на 2018 рік» щодо перерозподілу економії коштів (реєстр. № 9395 від 11.12.2018 р.).

Обстоюючи інтереси Конституційного Суду України, Голова Суду аргументував доцільність та важливість винесення порушеного питання на обговорення у сесійній залі Верховної Ради України задля вирішення проблеми фінансового забезпечення Конституційного Суду України у поточному році. Крім того, Голова Суду провів низку зустрічей, зокрема з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, задля роз’яснення та обґрунтування необхідності вирішення цього питання.

Зазначимо, що цим Законопроектом пропонується здійснити перерозподіл бюджетних призначень Конституційному Суду України на фінансування бюджетної програми «забезпечення конституційної юрисдикції в Україні» в межах видатків загального фонду, збільшивши видатки на оплату праці, а також перерозподіливши видатки споживання та зменшивши видатки розвитку.

«Прийняття Законопроекту дозволить частково вирішити нагальні проблеми з фінансуванням Конституційного Суду України та уникнути кредиторської заборгованості по заробітній платі», – йдеться у Пояснювальній записці до Законопроекту.

 

Інформує відділ комунікацій Конституційного Суду України та правового моніторингу

 

 

Сайт розроблено за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні
© 2024 Конституційний Суд України