Вітання Голови Конституційного Суду України Станіслава Шевчука з 22-ою річницею з дня створення Конституційного Суду України

Версія для друку

 

Шановні судді Конституційного Суду України,
судді Конституційного Суду України у відставці,

працівники Секретаріату Конституційного Суду України!

Щиро вітаю вас з 22-ою річницею з дня створення Конституційного Суду України!

Конституційний Суд України як орган конституційної юрисдикції створений для забезпечення верховенства Основного Закону України – ядра національної юридичної системи, правосвідомості та правової культури, є гарантом конституційної справедливості, яка зміцнює демократію, державу в цілому.

Шановні колеги, ваша повсякденна і наполеглива праця направлена на подолання нових викликів, які постають перед Конституційним Судом України на шляху входження до європейської та євроатлантичної спільноти.

Основні зусилля конституційної юрисдикції, що базується на засадах захисту прав і свобод людини і громадянина, спрямовані на утвердження верховенства права. Запровадження інституту конституційної скарги не лише розширює можливості, а й покращує якість доступу до конституційного правосуддя. Такий механізм захисту прав і свобод людини став довгоочікуваним кроком у розвитку вітчизняного конституціоналізму та наблизив Україну до міжнародних стандартів судочинства.

Бажаю, щоб ваша надважлива робота завжди була плідною та натхненною і дарувала лише радість та задоволення.

Зичу вам здоров’я, життєвих удач і гараздів, професійних успіхів у високому служінні народу України.

 

З повагою

Голова Конституційного Суду України                                                                                                                                      Станіслав ШЕВЧУК

       

 

Сайт розроблено за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні
© 2024 Конституційний Суд України