КСУ оголосив перерву в розгляді справи щодо конституційності окремих положень Закону України «Про Національну поліцію»

Версія для друку

 

Конституційний Суд України оголосив перерву в розгляді справи щодо конституційності окремих положень
Закону України «Про Національну поліцію»

13.09.2018

На сьогоднішньому пленарному засіданні Конституційний Суд України не підтримав проект Ухвали про закриття справи за конституційним поданням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень частини другої статті 26 Закону України «Про Національну поліцію» на підставі письмового звернення Людмили Денісової щодо відкликання відповідного конституційного подання.

Розгляд справи по суті буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань, про що буде повідомлено додатково.

Крім того, будуть надіслані листи-запрошення учасникам конституційного провадження  – суб’єкту права на конституційне подання Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій та представнику Президента України у Конституційному Суді України.

Головував на пленарному засіданні Голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук.

На пленарному засіданні були присутні постійний представник Верховної Ради України у Конституційному Суді України Анатолій Селіванов, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Віктор Барвіцький, залучені учасники конституційного провадження та представники засобів масової інформації.

Пленарне засідання транслювалося на офіційному веб-сайті Конституційного Суду України у рубриці „Відеотрансляція засідань“.

___________­­­__________

Нагадуємо, що 21 червня ц.р. Конституційний Суд України оголосив перерву у розгляді цієї справи. У ході пленарного засідання Велика палата Конституційного Суду України заслухала суддю-доповідача у справі Володимира Мойсика щодо змісту конституційного подання та позицій посадових осіб держави і науковців щодо питань, порушених у ньому.

Суддя-доповідач зазначив, що до матеріалів справи також долучена заява Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової щодо відкликання конституційного подання. У своєму клопотанні суб’єкт звернення посилається на частину першу статті 63 Закону України „Про Конституційний Суд України“.

Конституційний Суд України вирішив заслухати пояснення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо поданої заяви на одному з наступних пленарних засідань і оголосив перерву у цій справі.

 

 

 

 

Сайт розроблено за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні
© 2024 Конституційний Суд України