Зустріч в.о. Голови КСУ Віктора Кривенка зі Cпеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя

Версія для друку

ПРЕС-СЛУЖБА
КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ
(СЕКТОР ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОЇ РОБОТИ)

01033, Київ, Жилянська, 14
тел. 238-10-80, 238-10-25
факс 287-36-16

 

Зустріч в.о. Голови КСУ Віктора Кривенка зі Cпеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя

 

8 листопада 2017 року у Конституційному Суді України відбулася зустріч в.о. Голови Конституційного Суду України Віктора Кривенка зі Cпеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя.

У зустрічі також взяли участь суддя Конституційного Суду України Станіслав Шевчук, перший  заступник керівника Секретаріату Конституційного Суду України Лариса Бірюк, працівники Секретаріату КСУ.

Спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя підкреслив складність ситуації в Україні, зокрема виклики, які стоять як перед всією країною, так і перед суддями Конституційного Суду України. Він нагадав, що Рада Європи наразі впроваджує план дій щодо України.

Режі Брійя подякував за обмін думками з питань соціального захисту, який відбувся в лютому цього року у Конституційному Суді та висловив бажання продовжити ці фахові зустрічі.

В.о. Голови КСУ Віктор Кривенко розповів про конституційну реформу в Україні і поточну діяльність КСУ з урахуванням внесених у вересні 2016 року змін до Конституції. Він поінформував гостей про стан справ у КСУ, зокрема нові повноваження Конституційного Суду, порядок формування Суду, встановлення права на індивідуальну конституційну скаргу. За словами судді до КСУ надходить багато конституційних скарг, частина з яких повертаються, як такі, що не відповідають вимогам законодавства.

Віктор Кривенко також зазначив, що зараз у КСУ відбуваються події пов’язані з імплементацією ЗУ «Про Конституційний Суд України», зокрема підготовка Регламенту Конституційного Суду України. За його словами текст Регламенту виготовлений та опрацьований суддями і найближчим часом буде винесений на засідання Суду.

В.о. Голови КСУ також розповів, що у Конституційному Суді України на розгляді зараз знаходиться 46 конституційних подань, більша половина яких стосуються соціальних питань. «Ми здійснюємо пошук компромісу між правами однієї людини та правами суспільства в цілому, а наше  Рішення має задовольнити потреби суспільства», – зазначив суддя.

На завершення зустрічі співрозмовники відзначили багаторічну співпрацю Конституційного Суду України з Радою Європи і висловили сподівання на  подальше співробітництво.

Сайт розроблено за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні
© 2024 Конституційний Суд України